sobota, 22 września 2012

SAŁATKA Z PIEROŻKAMI RAVIOLI


To jedna z moich ulubinych sałatek, często gości u nas na rodzinnych przyjęciach.


SKŁADNIKI:
·         1 opakowanie pierożków ravioli z serem (25 dag), np. Primo Gusto,
·         2 ogórki,
·         czerwona cebula,
·         papryka,
·         25 dag szynki konserwowej,
·         pęczek koperku,
·         3-4 łyżki majonezu,
·         mały jogurt naturalny,
·         sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA:
1.    Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu (14 min.), ostudzić.
2.    Resztę składników pokroić (zostawić trochę koperku do posypania na wierzchu) i wymieszać.
3.    Przyprawić solą i pieprzem według uznania.
4.    Majonez wymieszać z jogurtem. Połączyć z resztą składników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz